ROMEEen paar weken geleden bezocht ik met mijn klas het prachtige Rome. Wat ik daar heb gezien benam me op sommige momenten de adem. Het is zo ontzettend mooi, dat het niet te beschrijven valt. Ik heb ontzettend veel kerken en gebouwen bezocht, heel lekker gegeten en iets minder lekker geslapen. We hebben gelachen en veel leuke herinneringen opgehaald en momenten samen beleefd. Bekijk snel deze pareltjes van foto's...

Op maandag 13 november vlogen we rond het middaguur van Eindhoven Airport, waar mijn vader mij en klasgenootje Simone naar toe bracht, naar Ciampino. Het kleinste vliegveld in Rome. Vanaf daar moesten we nog een uur met de bus, tien minuten met de metro en vijf minuten lopen naar ons Hostel. We sliepen met vijf meiden op een kamer in twee stapelbedden en een los bed. Toen we rond 18.30 in het hostel aankwamen besloten we om rond 20.00 met de hele klas en docent heerlijk te gaan uit eten. Als je dan een hele week in Rome bent betekend dat natuurlijk dat je zoveel pasta, pizza en natuurlijk buffelmozzarella mag eten als dat je zelf wilt. En eh, dit laat ik me geen twee keer zeggen, ik heb namelijk iedere dag twee keer een pasta of een pizza -gerecht gegeten. Maar ondanks dat buffelmozzarella echt Italiaans is wordt het bijna niet verwerkt in pasta of pizza -gerechten maar kun je het bijna alleen maar krijgen als anti-pasti, een voorgerecht dus, super jammer eigenlijk. Vaak was namelijk alleen een pizza of pasta al genoeg en durfde ik het niet aan om een voorgerecht te nemen. 

Het adembenemendste van de hele reis vond ik het Forum Romanum. Dit was echt prachtig. Het is nog een stuk stad van hoe de Romeinen het hebben gebouwd en daarna dus weer opgegraven. Ongelofelijk hoe goed bewaard het is gebleven en hoe mooi het na al die jaren nog steeds is. Ik ben er helaas niet op geweest maar heb van bovenaf twee keer mogen kijken naar dit prachtige uitzicht. Op een aantal plekken in Rome zijn ze nog steeds opgravingen aan het doen,  ik ben benieuwd of we dus binnenkort (over een aantal jaar) nieuwe pareltjes uit de oudheid aan het rijtje toe mogen voegen. Daarnaast vond ik het Phanteon, het Colosseum en de Sint Pieter in Vaticaanstad heel indrukwekkend. Gewoon vanwege het feit dat mensen dit vanwege hun 'liefde' voor hun geloof gebouwd hebben, daarnaast is het zoveel tientallen, honderdeden jaren geleden dat het echt onwerkelijk is dat mensen dit gemaakt hebben. En dan niet met hijskranen zoals nu, maar alles met de hand. Prachtig! 

Helaas moesten we vrijdag 18 november, na een week veel pizza en pasta, al vroeg weer richting huis. Vijf minuten lopen naar het metrostation, tien minuten in de metro en daarna nog een uurtje in de bus richting het vliegveld. Na twee-en-een-half-uur vliegen stonden we weer met onze beentjes op Nederlandse bodem en stond mijn vader alweer te wachten om me mee te nemen naar het altijd mooie Limburg.  

Liefs, 
Denise 

Reacties

Populaire posts